vrijdag 17 december 2010

De nieuwe Subaru Impreza WRX STI MY2011



Impreza WRX STi My2011

De impreza staat natuurlijk al jaren lang bekend als een rally sedan met super rijgedrag. Enige jammere is dat sinds het laatste model de kont verdwenen is en ze een hatchback getoverd hadden. Vernieuwend, snel, maar geen echt impreza gevoel. Nu 2011 er bijna is, hebben ze waarschijnlijk ook besloten wat goeie voornemens na te komen... De specs zijn bekend en zit er weer een sexy kontje op?




Oh yes.. it's better then last year.
Zoals we zien stelt het gelukkig niet teleur, en voor de hardcore Impreza fans is het toch nog goed gekomen. Oud en vertrouwd een kont erop, en wat voor een! Met 4 uitlaten, een diffuser en een (in impreza stijl) huge spoiler zorgen ervoor dat de achterkant naast zeer imposant ook erg functioneel is. Precies zoals we gewend zijn. De achterste wielkasten hebben de verbreding weer, alleen lopen de lijnen nu wat ronder.



STi anyone?
De voorkant beschikt nog steeds over de luchthapper en het STi logo zit natuurlijk weer in de grill, samen met (zoals we gewend zijn.. again) dikke verstralers en een duidelijk funcie ontworpen voorbumper.


 Dit lekkere gebakje rolt verder op 245/40 R18 velgen die ook in het bekende subaru goud te krijgen zijn. Dit goud kan wel alleen in combinatie met de blauwe lak op de auto; Plasma blue silica.



4 door in white.. Nice..
En dan nu, de motor.. ook niet geheel onbelangrijk. De STi word (geheel volgens STi normen) geleverd met een 2.5 liter Toerbo... maar dan natuurlijk nog steeds een boxer voor die oldskool herkenbare herrie. Die herrie die zo herkenbaar, lekker en tegelijk intimiderend klinkt. Is dat vanwege dat er 309pk en 393Nm in dit monster verborgen zit? Betekend dat nou serieus weer dat dit samen met de 4WD een bijna onverslaanbare bak bij is? We'll see.. very soon. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten